7. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Yapılacak

02 Nisan 2012 Pazartesi 00:00 tarihinde eklendi | 1741 defa okundu
7. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı ilk defa bir Anadolu üniversitesinde Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Mart 2013'te yapılacak

5378 Sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 15’inci Maddesi gereğince hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği ilgili maddeleri uyarınca tüm üniversitelerde “Engelli Öğrenci Birimi” adı altında birimler oluşturulmuştur.

Bu birimler 2006 yılından bu yana “Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı” düzenlemekteler ve engelli öğrenciler ile ilgili akademik, idari, sosyal, ekonomik, sportif, sağlık ve rehabilitasyon, barınma, burs v.s. her türlü konuda görüş alış verişlerinde bulunarak, mevcut sorunları masaya yatırmakta ve alternatif çözüm önerileri geliştirmektedir.

Bu güne kadar 6 kez yapılan çalıştayların tamamı Ankara, İstanbul ve İzmir gibi metropol şehirlerimizde gerçekleşmiştir. 6’ıncısı İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde yapılan çalıştayda ilk defa bir Anadolu üniversitesinde, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 7’inci çalıştayın yapılması oy birliği ile karara bağlanmıştır.

2013 yılında gerçekleşecek olan 7. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı için Süleyman Demirel Üniversitesi Engelsiz SDÜ Birimi ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi yoğun ve hummalı bir çalışma maratonuna başlamış bulunmaktadırlar.