Engelliler İçin Eğitim - Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi Kabul Edildi

17 Temmuz 2012 Salı 09:00 tarihinde eklendi | 1396 defa okundu
Süleyman Demirel Üniversitesi engelli öğrencileri artık akademik olarak engelsiz.

SDÜ Engelli öğrencilerine artık akademik ve idari engel yok.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun talimatları ile “Engelsiz Kampus Projesi” adım adım hayata geçirilmeye devam ediyor. Engelsiz Kampus Projesi kapsamında fiziki ve çevresel düzenlemelerin yanı sıra akademik – idari ve bürokratik engellerin de ortadan kalktığı bir üniversite oluşturmak için Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamaya Süleyman Demirel Üniversitesi adını yazdırdı.

Engelli öğrencilerimizin engellerinden dolayı sahip oldukları dezavantajlı durumları nedeni ile ders ve sınav öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşamış oldukları sorunları ve başarılarını olumsuz etkileyen faktörleri ortadan kaldırarak, engelli öğrencilerimizin başarılarına katkıda bulunmak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına örnek bir uygulama Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel ve Merkez personeli İsmail Çevikbaş tarafından hazırlanan ve geliştirilen “Özürlü Öğrenciler Eğitim – Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi” Üniversitemiz Senatosunun 20/06/2012 tarih ve 381/8 sayılı kararı ile kabul edilerek, yürürlüğe girdi.

Özürlü Öğrenciler Eğitim – Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi engelli öğrencilerimizin üniversite eğitimlerinin her düzeyinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) başarılarına katkı sağlayacak ve pozitif ayrımcılık tanıyacak hükümler içermektedir.

Özürlü Öğrenciler Eğitim – Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi; eğitim – öğretim ve sınav uygulamalarını bir bütün olarak ele alan, ön lisans – lisans – yüksek lisans ve doktora düzeyindeki tüm eğitimleri kapsayan, tüm engel gruplarına yönelik düzenlemeler içeren Türkiye’de tek yönerge olarak diğer yükseköğretim kurumlarına da örnek olması beklenmektedir.

Yönerge metnine "Dokümanlar" menüsünden ulaşabilirsiniz.

v