Engelsiz SDÜ Birimi 6 Yaşında

03 Ağustos 2012 Cuma 07:00 tarihinde eklendi | 1159 defa okundu
Süleyman Demirel Üniversitesi Engelsiz SDÜ Birimi 6'ıncı yaşını kutluyor.

5378 Sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 07/07/2005 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı talimatları ile engelli öğrenci destek birimleri kurulmaya başlamıştır.

Süleyman Demirel Üniversitesi’de bu alanda “öncü” ve “örnek” üniversite olmak için 03/08/2006 tarihli Üniversite Senatosunun 339/16 sayılı kararı ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde “Engelsiz SDÜ Birimi’ni” teşkil etmiş bulunmaktadır.

Bugün 6!ıncı yaşını kutlayan Engelsiz SDÜ Birimi, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören engelli öğrencilerin akademik, idari, sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif olarak desteklenmeleri için çalışmalarına her geçen gün daha kararlı ve emin adımlarla devam etmektedir.